Az Avas csúcsán zajlik az építkezés, újabb fázishoz értek, így állunk most

Megosztás

Ezen a héten az Avasi kilátó környékén dolgoznak, emiatt a korábban megszokottól eltérő útvonalon lehet megközelíteni a Horváth-tetőn lévő játszóteret és szabadidőparkot.

Gőzerővel folyik a munka, jelen állás szerint a vállalt határidőt is tartani tudja a kivitelező.

Három beruházási projekt indult az Avas fejlesztésének részeként idén márciustól több lépcsőben; az Avasi kilátó és a Horváth-tető felújítása, valamint az Avas-tető fejlesztése. A kivitelező tájékoztatása szerint a munkálatok mindhárom beruházásnál ütemtervnek megfelelően zajlanak, emberi számítás szerint a vállalt határidőket tartani tudják, az új vagy megújult attrakciókat a közönség év végén birtokba is veheti – adta hírül a Minap.hu.

Ahogyan a munkálatok haladnak, úgy helyezi át a munkaterületeket is a kivitelező újabb helyekre. Ezen a héten az Avasi kilátó környékén dolgoznak, emiatt a korábban megszokottól eltérő útvonalon lehet megközelíteni a Horváth-tetőn lévő játszóteret és szabadidőparkot. Gyalogosan a Papszerről a Mélyvölgy utcán, majd a Csáti és a Petőfi soron keresztül lehet felsétálni a Horváth-tetőre, autóval pedig a gépkocsit a Pattantyús utca végén, az iskolával szemközti oldalon, a négyemeletes panelházak és a buszvégállomás között lévő parkolóban hátrahagyva lehet elsétálni egészen a játszótérig.

Az autósok figyelmét külön felhívja a kivitelező arra, hogy a Mendikás dűlőről a sportpálya szélénél lévő táblás kereszteződésen át ne hajtsanak tovább a kilátó felé, mert az útszakasz építési terület lett, amelyen folyamatos a teherautó- és munkagép-forgalom, az ott parkoló autók pedig akadályoznák a munkavégzést.

Mint ismert, a kivitelezési szerződés aláírását követően az Avason folyó munkálatok márciusban kezdődtek el a kilátóban és a projektekhez tartozó további helyszíneken, mint a komplexum alatti sétányon, a Győri Nagy Lajos lépcsősoron, és a Toronyalja utcán is, és azóta intenzíven halad a munka. A teljes beruházás mintegy 800 millió forint uniós forrásból valósul meg, ebből a kilátó felújítása bruttó 444 millió forint és további 161 millióba kerülnek a szükséges egyéb rekonstrukciók, ezekre jön még rá többek között a tervezés és a műszaki ellenőrzés ára.

Az eddig megkezdett munkálatok jelenleg az ütemtervek szerint haladnak, az első három projekt várható befejezése ez év végén lesz. A negyedik, a sétányokat, járdákat, bicikliutakat érintő is elindulhat jövő márciusban, ha a pályázási feltételek adottak lesznek. Amennyiben így lesz, és sikerül időben elkezdeni ezt a felújítási fázist is, akkor 2024 végére megújulhat az egész Avas.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek